Danske Leos til Leo Europa Pre Forum i Portugal

Af Rasmus F Nørgaard , Leo Club Aarhus

I weekenden den 25. til 27. januar deltog 7 danske Leos i Leo Europa Pre Forum (LEPF) i Portugal.

Vi var sammen med 80 Leos fra forskellige europæiske lande til en weekend fyldt med møder, sociale sammenkomster, lidt sightseeing og en humanitær aktivitet.

Vi ankom fredag eftermiddag, og startede med at nyde et glas portvin på toppen af vores hotel, mens vi så solnedgangen. Det var dog lidt svært med danske øjne at holde øjne på solnedgangen, da det ramte sammen med håndbold semifinalens afgørelse, men håndboldherrerne klarede sig heldigvis.

Da vi havde set solnedgangen, var det tid at få åbnet LEPF officielt. Det skete ved præsident Bruno, der holdt en fin tale om de portugisiske Leos hårde arbejde for at få det hele til at hænge sammen. Efter åbningen lavede vi nogle rystesammenøvelser med blandt andet noget walk and talk. Vi fik også en øvelse, hvor vi skulle lave et kunstværk, som beskrev os samlet. Det var meget sjovt at se, hvordan de forskellige grupper lavede vidt forskellige versioner - lige fra en svømming pool til et menneske fuldt med små kunstværker. Efter rystesammeøvelserne var det tid til aftensmad. I Portugal spiser de meget sen aftensmad, så vi var meget sultne. Efter aftensmaden gjorde vi os klar til aftenens temafest, som var 70’er, 80’er og 90’er fest, hvor hele den danske og svenske delegation var klædt ud som Grease.

Hvem: LEO Clubs Danmark

Dato: 25-27 januar 2019

Hvor: Porto i Portugal

Deltagere: 7 LEOs fra forskellige klubber i Danmark 80 i alt fra Europæiske lande

Lørdagen startede tidligt med morgenmad, hvorefter vi skulle pakke de hygiejnekit, som vi skulle dele ud senere på dagen. Da vi var færdige, gik turen til Porto med bus. Her fik vi en rundvisning i Portos gader, hvorefter vi spiste frokost. Vi fik en traditionel portugisk ret til frokost, der hedder Francesinha. Man kan sige, det er lidt en alternativ skinke/ost sandwich. Man bruger bare cirka 3 gange så meget ost og en masse kød. Derefter tilføjer man en masse sovs, så det var en meget stor mundfuld, og det var ikke alle der kunne spise op. Efter vi havde spist, blev vi delt op, idet nogle skulle til møde, mens alle andre skulle på besøg på et portvinsbryggeri med rundvisning og portvinssmagning.

Sidst på eftermiddagen var vi ude på et herberg, hvor vi skulle aflevere de hygiejnekit, vi havde lavet tidligere på dagen. Derefter gik turen hjem til hotellet for lige kort at holde en pause. Aftensmaden var på en restaurant ved vandet. Efter vi havde spist, gik turen tilbage til hotellet, hvor vi havde en sidste fest.

Efter morgenmaden søndag blev der holdt Leo café hvor vi kunne snakke med Leos fra hele Europa omkring hvilke problemer de havde, og om vi måske havde lignende problemer. Derefter havde vi Closing Ceremony, hvor der bliv fremlagt nogen informationer om Leo Europa Forum, der skal foregå samme sted i begyndelsen af august. Derud over fortalte Viktor fra Sverige om Leo Europa Forum 2021, som forhåbentlig skal holdes i Danmark og Sverige. Alle var meget interesserede og glæder sig til at opleve den skandinaviske kultur.

Efter Closing Ceremony gik turen hjemad. Den danske delegation havde dog en ekstra overnatning i Porto, hvor vi selvfølgelig brugte eftermiddagen på en sportsbar for at heppe Danmark til VM-guld :-)

Jeg vil her til sidst opfordre jer alle til at støtte Leo i projektet om at få Leo Europa Forum til Danmark og Sverige i 2021. Det er en helt fantastisk begivenhed, der får unge mennesker fra hele Europa til at samles på tværs af landegrænser, og de danske og svenske Leos er mere end klar til at byde de europæiske Leos velkommen!