Leo Seminar 2018

Af Sofie Schøler Bargisen, Leo Club Aarhus

I weekenden den 12. til 14. oktober 2018 blev der traditionen tro afholdt Leo seminar for alle de danske Leos! Med på seminaret var også Leo-koordinator for Distrikt A Hans Vernerbo fra Lions Næstved og Leo MD-Koordinator Kåre Jensen fra Lions Varde. Det foregik denne gang i en spejderhytte tæt på Middelfart.

Vi mødtes fredag aften og efter at have pakket ud og spist lidt aftensmad sammen, begyndte de første sociale aktiviteter. Leo Club Viborg stod i år for disse, og der blev både leget ”Zip Zap”, hvor man skulle sige sidemandens navn samt den klassiske ”Frugtsalat”, hvor personen i midten i stedet for at råbe en type frugt fx kunne sige ”Alle dem der nogensinde har været campassistenter” eller ”Alle dem der har været på Leo Europa Forum i år”. Dermed blev legen en rigtig god måde at lære de nye Leos at kende på – og også en god måde at finde samtaleemner til senere på weekenden! Hyggen fortsatte et par timer, inden vi alle gik i seng for at være klar til lørdagens program.

Lørdagen startede tidligt med morgenmad, inden vores workshops gik i gang. I år var der workshops om PR, Medlemshvervning, Hjemmeside, Seminar 2019, Nationalt Projekt og Fra Leo til Lions. Alle workshops var udbytterige, og alle grupper havde travlt med at diskutere og planlægge.

Hvem: LEO Clubs Danmark

Dato: 12.-14. Oktober 2018

Hvor: Hytten Middelgrunden på Fyn

Deltagere: 40 LEOs fra forskellige klubber

Efter frokost begyndte den officielle del af programmet, nemlig vores Leo Årsmøde. Her præsenterede vores Nationale Leo-Udvalg (NaLU), hvad de har foretaget sig det seneste år, samt hvad deres forventninger er til dette år. Vi godkendte også en Leo Guide, som det Nationale Leo-Udvalg har udarbejdet, samt regler for, hvordan vi vælger de internationale poster. Derudover valgte vi ny NaLUformand. Det kommende år skal denne post besiddes af to Leos: Rasmus Nørgaard fra Leo Club Viborg og Pernille Villumsen fra Leo Club Næstved. Stort tillykke til begge Leos!

Herefter fortalte den danske Delegationsleder Malene Rodtborg fra Leo Club Aarhus om Leo Europa Forum 2018 og reklamerede for næste års Leo Europa Forum, der afholdes i Portugal. Malene blev endvidere genvalgt som Delegationsleder, og hun skal derfor også sørge for, at Danmark er godt repræsenteret næste år i Portugal.

Vores internationale kontaktperson (International Liaison Officer) Sofie Bargisen fra Leo Club Aarhus havde herefter et indlæg, hvor hun fortalte om det europæiske Leo-udvalg. Hun reklamerede herigennem også for det nuværende europæiske projekt Leo4Green, som er et fælles projekt, der har til formål at gøre verden mere grøn ved at informere om miljøet og arrangere miljøvenlige projekter som fx at samle skrald.

Derefter fortalte Casper Jensen og Sofie Bargisen fra Leo Club Aarhus om Leo Europa Forum 2021, der forhåbentlig skal afholdes i Øresundsregionen i samarbejde med Sverige. De er begge med i bestyrelsen for dette event som henholdsvis kasserer og vicepræsident. De sørgede for at fortælle de tilstedeværende Leos om, hvad holdet har lavet siden sidste seminar samt opfordrede flere Leos til at bidrage til planlægningen.

Rasmus Nørgaard fra Leo Club Viborg fortalte herefter om denne sommers YCE lejr. Leoklubberne i Danmark stod i år for at afholde Distrikt C-lejren, og det var som altid en succes. Vi lærte en masse nye unge mennesker at kende fra hele verden og gav dem en mindeværdig oplevelse!

Efter en kort pause præsenterede de forskellige grupper resultaterne fra deres workshops. Det førte til en masse gode snakke og debatter. En af de vigtigste pointer at tage med er, at de danske Leos vil arbejde på at lave to nationale projekter næste år: En fælles affaldsindsamling den 31. marts 2019 samt at deltage i Knæk Cancers Stafet for Livet i så mange byer som muligt i løbet af 2019.

Til sidst på årsmødet holdt vores Leo MD-Koordinator Kåre Jensen et kort indlæg, hvor han tog nogle forskellige problemstillinger op, der tidligere er blevet drøftet i forbindelse med Leobevægelsen. Vi er glade for, at Kåre er blevet valgt som Leo MD-Koordinator og tror på, at han vil gøre sit yderste for at give de danske Leos de bedste vilkår.

Selvom vi var trætte efter en lang dag med både workshops og årsmøde, var vi selvfølgelig klar til den temafest, som Leo Club Næstved havde arrangeret. Temaet var Alternative Superhelte og –Skurke, og klubben sørgede for en masse sjove indlæg hele aftenen. Et rigtig gennemført tema og jeg tør godt sige, at vi alle havde en sjov aften. Et af de festlige indslag var også, at Leo Club Næstved gav et af deres medlemmer Lukas Hansen en Leo Award of Excellence for det store arbejde, han har lagt i klubben, siden den blev chartret i 2016. Stort tillykke med awarden, Lukas!

Søndag formiddag stod på møde for det Nationale Leo-Udvalg, hvor rollerne for det kommende år blev fordelt. Vi fik blandt andet valgt et nyt nationalt IT-udvalg, der fremover skal styre vores hjemmeside leoclubs.dk samt vores sociale medier.

Ved middagstid var vi færdige med rengøringen og sagde lidt vedmodigt farvel til hinanden. Heldigvis er datoen for næste års seminar allerede sat, nemlig den 20. til 22. september 2019. Vi glæder os allerede!